Комплект “Лъвчета” , кат. N III /12

Бижута:
Материал: сребро
Комплектът съдържа: 1) чифт обеци: 2) пръстен; 3) колие – 1 елемент / 3 елемента; 4) гривна
Размери на елементите: 1) обеци – 7 гр.; 2) пръстен – 6 гр.; 3) колие – 1 елемент-4 гр. / 3 елемента-20 гр.; 4) гривна (3 елемента) - 17 гр.

Бел.: Всеки един от елементите в комплекта може да се поръчва отделно.

Бел.: Моля, имайте предвид, че 90% от изработката на комплекта е ръчна и отнема време. Минималният технологичен срок, както за един, така и за примерно 10 комплекта е 1 мес. Добре е, ако се поръчват повече от 1 комплект за този срок. Това ще спести и Вашето, и нашето време!

Лъвът присъства в цялата митология на траките. Той е зооморфно изражение на бога-Слънце и на владетеля едновременно, тъй като владетеля е земният наместник на бога. Негови антропоморфни аналози са Хелиос и Дионисий (с известни разлики във функциите). Лъвът изразява мъжкото, светлото, слънчевото начало, денят и доброто. Неговият метал е златото, а цветовете му са бяло и червено. Владее дясното пространство и вертикалата. Основен символ на мъжественост, мощ, власт и плодовитата сила на владетеля, затова лъвът и фалоса са взаимозаменяеми символи при изразяване на слънцето и владетеля.