Комплект “Грифони” , кат. N III /11

Бижута:
Материал: сребро
Комплектът съдържа: 1) чифт обеци: 2) пръстен; 3.1) колие – 2 грифона; 3.2) колие – голям грифон; 4) гривна
Размери на елементите: 1) обеци – 8 гр.; 2) пръстен – 7 гр.; 3.1) колие 2 грифона – 10 гр.; 3.2) колие голям грифон – 8 гр.; 4) гривна – 20 гр.

Бел.: Всеки един от елементите в комплекта може да се поръчва отделно.

Сувенири :
• тип “Картина”
• Тефтер
• Ключодържател

Бел.: Моля, имайте предвид, че 90% от изработката на комплекта е ръчна и отнема време. Минималният технологичен срок, както за един, така и за примерно 10 комплекта е 1 мес. Добре е, ако се поръчват повече от 1 комплект за този срок. Това ще спести и Вашето, и нашето време!

Грифоните са по-познати на света от гръцката митология, но, както при повечето такива хибридни същества, коренът им се крие другаде. Коренът на грифоните може би се крие в тракийските вярвания, защото те присъстват активно в цялата тракийска култура. Грифонът е същество, което съчетава главата на орел и тялото на лъв. Той владее въздушните пространства и в този смисъл има роля на медиатор (връзка между земята и небето). Лъвът при траките изразява 2 неща: богът-Слънце и владетеля. Орелът също се обвързва с бога-Слънце, но с младото слънце (престолонаследникът). В този смисъл, възможно е грифонът да изразява социалният закон за онаследяване на престола.