Комплект “Лъв” (ажур), кат. N III /3

Бижута:
На снимката
Материал: сребро
Комплектът съдържа: 1) чифт обеци: 2) пръстен; 3) колие; 4) гривна
Бел.: Всеки един от елементите в комплекта може да се поръчва отделно.

Размери на елементите: 1) Голям – 44 mm., 19 гр.; 2) Среден – 34 mm., 12 гр.; 3) Малък – 26 mm., 9 гр.
Снимка: Обеци – малки елементи; Пръстен – малък елемент; Колие – голям елемент; Гривна – 3 малки елемента

• Създайте своя собствен комплект!
Комплект “Лъв” ажур е разигран в още 3 варианта: “Короната на слънцето”, “Лъв” и “Короната на слънцето” ажур. Всеки от комплектите има по 3 размера елементи. Комбинациите са безброй много. Освободете въображението си и създайте своя собствен, уникален комплект!
• Допълнителни материали и елементи + 15% към посочените цени: халки, сребърен синджир за гривна, ръчно изработени сребърни закопчалки, винтчета.

Сувенири :
• тип “Картина”
• Тефтер
• Ключодържател

Бел.: Моля, имайте предвид, че 90% от изработката на комплекта е ръчна и отнема време. Минималният технологичен срок, както за един, така и за примерно 10 комплекта е 1 мес. Добре е, ако се поръчват повече от 1 комплект за този срок. Това ще спести и Вашето, и нашето време!

Оригиналът на символа е тракийска златна апликация за войнско снаряжение с изображение на лъвска глава и типичните за Одриската династия соларни символи около нея. Апликацията е намерена в храма-гробница на Севт III, в могила Голяма Косматка (до гр. Шипка).
Символиката на цялата апликация има едно послание – слънцето и безграничната му власт. Цялата култура на траките, цялата власт на владетелите им минава под символа на слънцето, затова всички знаци, които той е носел са показвали връзката с главното божество – Хелиос (Слънце). Едно от соларните изображения е именно лъвът, който освен това е символ на непобедимост, могъщество, мъжество и власт. Ето защо, соларният символ е бил носен предимно от владетелите на траките и е бил знак за тяхната божествена сила и върховно лидерство.