Комплект “Короната на слънцето” (плътен), кат. N III /2

Бижута:
На снимката
Материал: сребро
Комплектът съдържа: 1) чифт обеци: 2) пръстен; 3) колие; 4) гривна
Бел.: Всеки един от елементите в комплекта може да се поръчва отделно.

Размери на елементите: 1) Голям – 44 mm., 18 гр.; 2) Среден – 33 mm., 11 гр.; 3) Малък – 26 mm., 8 гр.
Снимка: Обеци – малки елементи от комплект “Короната на слънцето”, плътен; Пръстен – малък елемент от комплект “Лъв”; Колие – 2 малки елемента от комплект “Короната на слънцето”, плътен и 1 среден елемент от комплект “Лъв”; Гривна – 3 малки елемента от комплект “Лъв”

• Създайте своя собствен комплект!
Комплект “Короната на слънцето” е разигран в още 3 варианта: “Лъв”, “Лъв” ажур и “Короната на слънцето” ажур. Всеки от комплектите има по 3 размера елементи. Комбинациите са безброй много. Освободете въображението си и създайте своя собствен, уникален комплект!
• Допълнителни материали и елементи + 15% към посочените цени: халки, сребърен синджир за гривна, ръчно изработени сребърни закопчалки, винтчета.

Сувенири :
• тип “Картина”
• Тефтер
• Ключодържател

Бел.: Моля, имайте предвид, че 90% от изработката на комплекта е ръчна и отнема време. Минималният технологичен срок, както за един, така и за примерно 10 комплекта е 1 мес. Добре е, ако се поръчват повече от 1 комплект за този срок. Това ще спести и Вашето, и нашето време!

Оригиналът на символа е тракийска златна апликация за войнско снаряжение с изображение на лъвска глава и типичните за Одриската династия соларни символи около нея. Апликацията е намерена в храма-гробница на Севт III, в могила Голяма Косматка до гр. Шипка, (виж комплект “Лъв”). Когато обаче се махне лъвската фигура по средата, значението се променя напълно. По своята същност, Севтополският символ (символът на Одриската династия) изразява същността на Богинята-майка и женското начало. Когато лъвът от апликацията се отстрани, женската същност остава, за да оформи слънчевата корона на Богът-слънце.